• v.l.n.r. Hans Beenakker, Ans Verhoef, Frits Hoogers, Wilma Walenberg en Arjen Sijpkes toosten op Gardenista.

    Klazina Korver

Tuinevenement Gardenista op landgoed van kasteel Ophemert

OPHEMERT Van 15 tot en met 19 mei strijkt het grootse tuinevenement Gardenista neer op het landgoed van kasteel Ophemert. In de afgelopen maanden is er veel voorwerk verricht om dit evenement neer te zetten als een walhalla op tuin- en groengebied. Gardenista is dan ook geen normale tuinbeurs of plantjesmarkt. Het is een bijzondere samensmelting van de groene wereld waarin kwaliteit, duurzaamheid en educatie centraal staan.

Op Gardenista zijn innovatieve showtuinen te zien, die gejureerd worden. Er zijn veel groenexperts aanwezig die de bezoekers kunnen helpen met al hun vragen. Zoals 'hoe zorg je er op een diervriendelijke manier voor dat buxusmot niet meer in jouw mooie haag komt? Met welke planten haal je insecten weer in je tuin en wat is het belang van insecten?' Ook Sarah Dikker is aanwezig met een groene selfiewand. De bezoekers kunnen zich ook laten inspireren door de verhalen en de workshops van onder andere Lodewijk Hoekstra en Modeste van Herwig. Op het grote podium zijn de bloemschikwedstrijden.

De Burgemeester van Buiten is alle dagen te gast. Met hem gaan kinderen aan de slag met zakmeslessen, bosbeesten timmeren en mogen ze komen snuffelen in zijn rariteitenkabinet. Ward Warmoeskerken trekt met een sprookjesachtige stoet van bonte figuren over het terrein. De bonte stoet laat zien waar we toe in staat zijn als we de natuur een handje helpen.

Op www.gardenista.nl staat en complete programma en zijn de kaartjes te koop.