Twee topfilms voor volwassenen en één voor kinderen bij LingeFilm

GELDERMALSEN Twee topfilms voor volwassenen en een voor kinderen. Dat is het programma van LingeFilm voor komende week. Vrijdag 26 februari om 20.30 uur draait Virgin Mountain, een charmante feelgood film over een man die uit zijn vaste routine wordt gehaald als hij danslessen neemt. In 45 Years wordt de relatie opeens zodanig op de proef gesteld dat het de vraag is of het 45-jarig huwelijksfeest van Kate en Geoff nog gevierd kan worden. Deze film is te zien op zaterdag 27 februari en woensdag 2 maart om 20.30 uur. Voor de hele familie draait Dummie de Mummie em de Sfinx van Shakaba op zondag 28 februari. Om 11.00 uur de autismevriendelijke voorstelling en om 15.00 uur de KIDS-versie met een passende, zeker 'niet ingewikkelde' activiteit om 14.00 uur.

Maagd Fúsi uit Virgin Mountain is 43 jaar en woont nog steeds bij zijn moeder. Wanneer hij line-dancelessen neemt op advies van zijn moeder, ontmoet hij daar de levendige Alma die hem losweekt uit zijn vaste gewoontes. Het is een hartverwarmende film, niet in de laatste plaats door de acteur en komiek Gunnar Jónsson die een fantastische goedzak neerzet. De film won in Tribeca de prijs voor de Beste film.

Charlotte Rampling (Kate) en Tom Cournenay (Geoff) spelen de sterren van de hemel als echtgenoten in het drama 45 Years. De twee leiden een routineus, prettig leven en bereiden hun 45-jarig huwelijksfeest voor. Wanneer er een brief op de mat valt met nieuws over de verdwenen eerste geliefde van Geoff, werpt dat zoveel vragen en spanningen op, dat de toekomst en de viering van het feest, opeens onzeker blijken.

Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba is een film voor de hele familie, naar de populaire boeken van Tosca Menten. Dummie wil net zo groot worden als zijn farao-vader, maar hoe moet hij daarin slagen? Om 14.00 start de KIDS-activiteit in het Grand Café van De Pluk: Bouw je eigen piramide van Kapla! Of bouw je liever een Sphinx of koningsgraf? Het kan allemaal! Je kunt ook een mummie komen knutselen. Ingewikkeld? Nee hoor!! De Kapla is in bruikleen van Speelotheek Geldermalsen, ook gevestigd in De Pluk!

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang 20.30 uur, entree € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00. Aanvang 11.00 of 15.00 uur, entree € 6,00 / LingeFilm FanPas € 3,50

Reserveren via www.lingefilm.nl