• Rode Kruis BloesemRun

Tweede editie van de Rode Kruis BloesemRun op 21 april

GELDERMALSEN Na een succesvolle try-out vorig jaar, wordt ook dit jaar de Rode Kruis BloesemRun gehouden op vrijdagavond 21 april. De Bloesemrun vindt plaats op de avond voorafgaand aan de 25ste editie van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht, die op zaterdag 22 april plaatsvindt. Het is daarmee de tweede keer dat de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht de Bloesemrun organiseert.

De Rode Kruis BloesemRun is een recreatieve loop van 11 kilometer die start op het veilingterrein van de Koninklijke Fruitmasters in Geldermalsen. De route loopt over een grotendeels verhard parcours via Deil naar Mariënwaerdt en via de Appeldijk en Lingedijk weer terug naar de veiling. De lopers gaan twee keer over de Linge via pontonbruggen die op de vrijdagmiddag voor de run worden gelegd door de 105 Geniecie waterbouw van de Koninklijke Landmacht.

Marsleider Hans van Kranenburg over de BloesemRun: ,,Op 22 april 2017 vindt de 25ste editie van de Bloesemtocht plaats. Daarom wilden we graag iets nieuws toevoegen aan het evenement. Dit werd de BloesemRun. Vorig jaar hebben we een try-out georganiseerd voor 250 deelnemers. Dit bleek succesvol en daarom gaan we ermee door en dit jaar wordt het parcours zelfs opengesteld voor 500 deelnemers." Het startschot voor de BloesemRun klinkt op vrijdag 21 april om 18.45 uur. Startnummers kunnen worden opgehaald tussen 17.30 en 18.30 uur.

Startbewijzen voor de Rode Kruis BloesemRun 2017 kunnen nog tot en met 14 april worden besteld via rodekruisbloesemtocht.nl/bloesemrun. Hier is ook de sfeerimpressie van de try-out in 2016 te vinden.