Tweeluik over Onze Vader met gerechten

GELDERMALSEN Velen kennen het Onze Vader. Het wordt beschouwd als hét christelijke gebed dat Jezus aan zijn volgelingen heeft geleerd. Maar Jezus was een jood en leefde in een joodse omgeving. Wat betekent dat voor ons begrip van dit gebed?

Op donderdagavond 25 april laat dr. Peter van 't Riet zien hoe het Onze Vader zich laat verstaan tegen de achtergrond van joodse gebedsopvattingen en gebedspraktijken. Hij is deskundige in het joodse karakter van het Nieuwe Testament. Om 18.00 uur serveert het vrijwilligersteam van 'Meet & Eat' Joodse gerechten. Aanmelden voor de maaltijd kan via www.depluk.nl/aanmelden. Aansluitend om 20.00uur start lezing in het Grand Café. De lezing kan ook apart van de maaltijd bijgewoond worden.

Op donderdagavond 16 mei geeft drs. Hans van Reisen, studiesecretaris van het Augusatijns Instituut een lezing over hoe Aurelius Augustinus (354-430 nChr.) het Onze Vader leest. Augustinus was bisschop van het Noord-Afrikaanse Hippo Regius, het huidige Tunesië en geldt als de belangrijkste kerkvader van het vroege christendom. Om 18.00 uur serveert het vrijwilligersteam van 'Meet & Eat' een Noord-Afrikaanse maaltijd. Aanmelden via: www.depluk.nl/aanmelden. Aansluitend om 20.00 uur zal Hans van Reisen in het Grand Café Augustinus zó te vertolken, dat je hem als het ware zélf hoort spreken – creatief, diepzinnig, levendig, met veel inlevingsvermogen in zijn toehoorders. Ook deze lezing kan los van de maaltijd bijgewoond worden.

Locatie voor beide avonden: De Pluk, Rijksstraatweg 64, Geldermalsen.