Uitbreiding Nationale Rode Kruis Bloesemtocht met BloesemRun

GELDERMALSEN Tijdens de 24ste editie van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht wordt er niet alleen gewandeld op zaterdag 16 april. Hardlopers kunnen van start tijdens de eerste officiële BloesemRun op vrijdag 15 april.

,,Erg leuk dat we er, na het toevoegen van routes voor Nordic Walking sinds 2007, met de BloesemRun weer een nieuwe activiteit bijkrijgen", vertelt Kees Roldanus, voorzitter van de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht, "hardlopers in de regio vroegen al langer om deze aanvulling. Vorig jaar organiseerden we een pilot met een kleine groep lopers. Dat gaf voldoende vertrouwen om dit jaar een kleinschalige run te organiseren voor maximaal 250 deelnemers."

De BloesemRun is een recreatieve loop van 11 kilometer die start op het veilingterrein van de Koninklijke Fruitmasters in Geldermalsen. De route loopt over een grotendeels verhard parcours via Deil naar Mariënwaerdt en via de Appeldijk en Lingedijk weer terug naar de veiling. De lopers gaan twee keer over de Linge via pontonbruggen die op de vrijdagmiddag voor de run worden gelegd door de 105 Geniecie waterbouw van de Koninklijke Landmacht.

INSCHRIJVEN Er kunnen maximaal 250 lopers deelnemen. Inschrijven kan via de site www.rodekruisbloesemtocht.nl vanaf donderdag 17 maart tot en met zaterdag 9 april.

Tijdschema 15 april:

Afhalen startnummer: vanaf 17.30 uur. Briefing: 18.30 uur. Start 11 km: 18.45 uur. Afsluiting: 20.15 uur

Deelname kost € 12,50 waarvan een deel uiteraard bestemd is voor het goede doel. De netto-opbrengst van de Rode Kruis Bloesemtocht gaat naar goede doelen in het kader van de nationale sociale hulp: steun bieden aan de sociaal zwakkeren in onze samenleving; de chronisch zieke, gehandicapte en vereenzaamde mensen, ongeacht leeftijd.

Meer informatie over de BloesemRun op www.rodekruisbloesemtocht.nl.