• Harry de Bont

Van een bruiloft komt een bruiloft

HAAFTEN In 1962 trouwde de neef van Rinus van der Wal en Riet van Wijnen was ook op die bruiloft in café Simon van Wijk in Haaften. Daar leerde ze elkaar kennen en van het een komt het ander. Ze kregen verkering en een paar jaar later, in 1968 dus, trouwde het stel in Wijk en Aalburg.

Rinus is tekenaar geweest van luxe jachten en Riet koos er na onder andere een carrière als kraamverzorgster voor om beheerder te worden van kerkelijk centrum De Hoeve in Haaften. Vorig jaar vierde ze daar dus nog haar 25-jarig jubileum van.

En op 20 september was het paar 50 jaar getrouwd. Burgemeester Harry de Vries kwam het paar feliciteren en bracht de gebruikelijk bloemen mee en een mooie ingelijste kopie van hun trouwakte.

Riet en Rinus van der Wal wonen al die jaren in dezelfde woning aan de Vroonstraat in Haaften en kregen 3 kinderen en hebben inmiddels 4 kleinkinderen in de leeftijd van 7 tot 22 jaar.

Hun 50-jarige bruiloft vierden ze met de familie aan boord van een mooi jacht en voeren van de geboorteplaats van Riet, Wijk en Aalburg, via Merwede, Maas en Waal langs alle plekjes die ze uit hun huwelijk kenden. Natuurlijk met alle mooie verhalen die er over te vertellen zijn.