• Weg met eetpiraten

Vandalen gaan boom te lijf

GELDERMALSEN Op de facebookpagina Weg met eetpiraten staat sinds zaterdag een filmpje waarop te zien is hoe vandalen een boompje aan de Geldersestraat in Geldermalsen te lijf gaan. 

Een gezelschap van 8 man loopt langs het boompje als twee kerels besluiten dat het boompje om moet. Met geweld beginnen ze aan het boompje te trekken. De 'dame' in het gezelschap legt het geheel vast met haar mobieltje. Na enige tijd loopt de groep door, maar drie van hen (waaronder de vrouw) lopen toch weer terug naar het boompje. Het lijkt erop dat twee van hen het boompje weer recht proberen te zetten, maar al gauw wordt dat teniet gedaan door de derde persoon die met zijn volle gewicht aan de boom begint te rukken en trekken. De andere twee geven het op en besluiten dat het boompje toch om moet. 
Het drietal lijkt na enige tijd toch weer verder te lopen, maar komt toch nog terug en weer beginnen de twee mannen als gekken aan het boompje te rukken en te trekken. De kruin van het boompje wordt op de grond geduwd en dit alles wordt nog steeds door de vrouw gefilmd. Als het boompje schuin over de weg hangt lijkt de lol er vanaf voor het drietal en lopen ze verder. 
Na enige tijd lopen ze toch weer terug. Blijkbaar zijn ze zo trots op hun prestatie dat het eindresultaat vastgelegd moet worden op de gevoelige plaat. Vol trots nemen de twee 'heren' plaats op het geknakte boompje en met hun duimen omhoog laten ze hun vriendin een foto maken van hun 'prestatie'.

Het is de redactie van Nieuwsblad Geldermalsen niet bekend wanneer deze beelden precies zijn opgenomen en wie de actie heeft gefilmd.