• ROC Rivor

VAVO-academie ROC Rivor verhuist naar Geldermalsen

GELDERMALSEN Deze zomer vindt er bij ROC Rivor een aantal verhuizingen plaats: de VAVO-academie (versneld onderwijs) verhuist van Tiel naar Geldermalsen en de ICT-opleidingen verhuizen van Geldermalsen naar Tiel. Daarnaast zal ook Rivordiplomaroute zich in Geldermalsen vestigen.


Studenten van de VAVO-academie en de ICT-opleidingen krijgen vanaf het nieuwe schooljaar les op de nieuwe locaties. In de zomervakantie wordt er het nodige verbouwd om na de zomer goed van start te kunnen gaan.

De verhuizing van VAVO naar Oudenhof in Geldermalsen biedt veel nieuwe kansen voor de positionering van de VAVO academie in de regio. Coördinator Joffrey Spierings is er blij mee: ,,VAVO heeft straks een eigen pand waardoor het persoonlijke karakter van ons onderwijs nog meer benadrukt wordt. En door de centrale ligging kunnen we een bredere regio bedienen. Nu we naar Geldermalsen gaan, zijn we voor veel leerlingen toegankelijker."

Door de ICT-opleidingen voortaan op de Bachstraat in Tiel te vestigen, kan de verbinding en samenwerking tussen de opleidingen Media en Vormgeving, Applicatieontwikkeling en ICT sneller worden gemaakt, en dat komt het onderwijs ten goede.

Rivordiplomaroute verhuist van Zaltbommel naar Geldermalsen. Deelnemers volgen hierbij alleen een examentraject op basis van hun werkervaring. Zij voeren dit traject met name uit op hun eigen werkplek en zullen dus maar beperkt op locatie Oudenhof aanwezig zijn.

Zowel de locatie Bachstraat in Tiel als de locatie Oudenhof in Geldermalsen is goed bereikbaar per openbaar vervoer en per auto. Beide locaties liggen op loopafstand van de stations.


VAVO-ACADEMIE Bij VAVO (voortgezet algemeen volwassenen onderwijs) van ROC Rivor kun je versneld een volledige vmbo-tl of havo opleiding volgen, waarbij je twee examenjaren in één jaar doet. Ook is het ook mogelijk om één of meerdere vakken te studeren. VAVO kan interessant zijn wanneer je bijvoorbeeld bent gezakt voor je eindexamen of je wilt overstappen naar een andere studieomgeving. Kijk voor meer informatie op www.rocrivor.nl/vavo