• Julian.Torres
  • PHILIPPE PENEL
  • JOEL EDGERTON stars in THE GIFT

    Matt Kennedy
  • THE JUNGLE BOOK (L-R) MOWGLI (Neel Sethi) and RAKSHA (voiced by Lupita Nyong'o). ©2015 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

    Disney

Veelzijdig programma LingeFilm met Tanna, Monsieur Chocolat, The Jungle Book en The Gift

GELDERMALSEN Een vol en veelzijdig filmprogramma bij LingeFilm deze week. Op vrijdag 3 juni kun je kennismaken met de bijzondere cultuur van de Vanuatu eilanden in Tanna. Op zaterdag 4 juni schittert Omar Sy opnieuw in Monsieur Chocolat als de eerste zwarte clown in Frankrijk. De maaltijd voorafgaande aan de film is al uitverkocht. Zondag 5 juni staat The Jungle Book op het programma. Dit boek is vaker verfilmd, maar deze live action versie is spectaculair en anders. De autismevriendelijke versie draait om 11.00 uur en de reguliere voorstelling is om 15.00 uur. Let op, deze film is voor 12+. De filmweek sluit woensdagavond 8 juni af met de spannende thriller The Gift.

De allereerste film ooit gedraaid op het afgelegen eiland Tanna is bekroond op het filmfestival in Venetië vanwege het camerawerk. In dit waargebeurde verhaal worden Wawa en Dain verliefd, maar Wawa blijkt reeds uitgehuwelijkt aan de zoon van een vijandige stam om de vrede te bewaren. Het verhaal is niet nieuw, maar het landschap inclusief vulkaan op de achtergrond en de fascinerende gebruiken van de inheemse stam maken deze film een lust voor het oog.

Omar Sy speelt in Monsieur Chocolat de eerste zwarte circusartiest in Frankrijk rond 1900. Samen met de witte clown Footit, gespeeld door Thierée, een kleinzoon van Chaplin, wordt hij beroemd in Parijs. Hij geniet van de weelde, drank en vrouwen maar een activist zet Chocolat aan het denken over het stereotype dat hij moet spelen: Waarom speelt hij eigenlijk altijd de domme clown? Monsieur Chocolat zorgt ervoor dat dit stukje geschiedenis niet wordt vergeten.

De avonturen van Mowgli in The Jungle Book worden door middel van computeranimaties tot leven gebracht. Alleen de jonge acteur Neel Sethi is echt. De stemmen zijn van bekende acteurs als Scarlett Johansson, Bill Murray en Idris Elba. De achtervolgingen in het oerwoud zijn zo spannend verfilmd dat de leeftijdsgrens van 12 niet zo gek is.

En als toegift van de week wordt de thriller The Gift vertoond. Simon, de mannelijke helft van een echtpaar, komt Gordo, een oud-klasgenoot, tegen. Hij lijkt aanvankelijk vriendelijk met zijn cadeautjes en bezoekjes. Als hij wat al te opdringerig wordt en Simon het contact wil beëindigen, blijkt dat een geheim uit het verleden het stel blijft achtervolgen in een angstaanjagend drama.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang 20.30 uur, entree € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00. Reserveren via www.lingefilm.nl