• Foto Rias Immink

Verdachten Geldermalsen in Opsporing Verzocht

GELDERMALSEN De politie is nog op zoek naar zes verdachten die betrokken waren bij de rellen in Geldermalsen op 16 december. Omdat ze zich nog steeds niet hebben gemeld, worden vanavond (dinsdag) volledig herkenbare foto's van deze personen getoond in Opsporing Verzocht.

,,Wie zich nog voor de uitzending meldt, kan uit het rijtje worden gehaald'', zegt een woordvoerder van de politie. Van de 24 verdachten hebben zich inmiddels achttien gemeld. Foto's van een aantal verdachten waren al eerder in het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland verschenen. Deze werden in eerste instantie grotendeels onherkenbaar gemaakt. De verdachten konden zich zelf wel herkennen en zich daardoor aangeven.

De politie hield maandag een 33- en een 45-jarige man uit Geldermalsen aan.. De 33-jarige verdachte wordt verdacht van openlijke geweldpleging en poging zware mishandeling en de 45-jarige verdachte van openlijke geweldpleging, gepleegd op woensdag 16 december tijdens en na de raadsvergadering in Geldermalsen. De twee verdachten hadden zich al eerder bij de politie aangegeven maar moesten zich maandag melden op het bureau in Nijmegen waar zij zijn aangehouden.