Verdachten gewapende overval aangehouden bij Waardenburg

WAARDENBURG Twee mannen van 27 en 33 jaar uit Amersfoort zijn woensdag 15 april aangehouden bij Waardenburg. Het tweetal wordt verdacht van een gewapende overval op een woning aan de Barolottilaan in Soest.

Rond 11.35 uur kregen agenten een melding dat een gewapende overval had plaatsgevonden en dat de verdachten, mogelijke sprake van drie verdachten, waren weggereden in een witte bestelauto. Het signalement van de bestelauto en van de verdachten werd doorgegeven aan agenten die uitkeken naar het voertuig.

Omstreeks 12.05 uur zagen agenten de bestelauto rijden over de A27. Nadat voldoende agenten positie hadden ingenomen, kreeg de bestuurder van de bestelauto op de A2 ter hoogte van de afslag Waardenburg een stopteken. De bestuurder zette de auto aan de kant. Omdat mogelijk de inzittenden beschikten over vuurwapens startten de agenten de zogenaamde uitpraatprocedure. In de bestelauto zaten twee mannen, die zich zonder verzet overgaven aan de agenten.

Het tweetal werd overgebracht naar het bureau. De bestelauto werd voor sporenonderzoek veilig gesteld. Bij de overval was niemand gewond geraakt. Of er buit is gemaakt, wordt nog onderzocht. Rechercheurs van de Forensische Opsporing verrichten sporenonderzoek in de woning. Het onderzoek, ook naar een mogelijke derde verdachte, wordt voortgezet.