• Hal onderwater

    Scouting
  • Proberen water weg te krijgen

    Scouting

Wateroverlast gebouw Scouting Graaf van Gelre

28-08-2019, 23:33 | Lezersnieuws | Apotheek

Op woensdagavond 28 augustus stonden de aanwezige kader leden van scouting vereniging Graaf van Gelre vreemd te kijken toen het regenwater letterlijk het gebouw aan de Burgemeester Roozeveld van der Venlaan in gutste. 

Eerst leek het nog op een relatief onschuldige lekkage, maar na een kwartier stroomde het water via het dak de grote hal van het scoutinggebouw binnen. 

Toen het gestopt was met regenen, is met vereende kracht het ergste water het gebouw uit geveegd. Er is echter zoveel water naar binnengekomen, dat het droog krijgen van het gebouw nog een hele opgave wordt. 

De schade moet nog precies bepaald worden, maar lijkt aanzienlijk. Een hele wand vol met spellen, papier en ander materiaal dat we gebruiken voor de wekelijkse opkomsten is nat geworden. 

De timing van deze gebeurtenis kon niet op een ongunstiger tijdstip komen. Graaf van Gelre bestaat dit jaar namelijk tien jaar en viert dit op 7 september a.s. met de jaarlijkse Scouting Doe Dag. Om 10.00 zal wethouder Van Stappershoef de nieuwe kampvuurkuil inhuldigen en daarna kunnen er vanaf 10.30 tegen een kleine bijdrage allerlei scouting activiteiten gedaan worden of lekker een kopje koffie met taart gegeten worden. 

We hopen dan ook dat er nu extra veel mensen op de Scouting Doe Dag komen om zo een eerste begin te maken met het inzamelen van geld om de vergane spullen te kunnen vervangen. Dan hebben de bijna 100 kinderen die wekelijks op zaterdagochtend hun opkomst hebben, er hopelijk zo min mogelijk last van.