'Verlicht het leven van onze kankerpatiënten'

TIEL De Stichting Vrienden en Roparun-team 166 van Ziekenhuis Rivierenland spannen zich bij de actie'Verlicht het leven van onze kankerpatiënten' gezamelijk in om het verblijf van kankerpatiënten in het ziekenhuis, binnen de omstandigheden zo dragelijk en aangenaam mogelijk te maken. Met de totale opbrengst uit deze lampjesactie hopen ze niet alleen hulpmiddelen voor de kankerpatiënten te kunnen aanschaffen, maar worden ook de dierbaren die deze patiënten begeleiden niet vergeten.

De aanschaf van hulpmiddelen en materialen zullen voor zowel mannen als vrouwen bestemd worden. ,,We willen graag het prostaatkanker-keuzehulp-programma beschikbaar

maken voor meer dan honderd van onze patiënten", laat de stichting weten. ,,Voor vrouwen met borstkanker willen we de zogeheten "embrace" omslagdoeken gratis beschikbaar

stellen voor de aankomende jaren. Er is dringend behoefte aan een extra hoofdkoeler. Tevens willen we ook graag koelers voor hand-en nagelbescherming aanschaffen."

Naast lichamelijke en geestelijke problemen hebben oncologische patiënten ook vaak te maken met uiterlijke veranderingen. De workshops "Look good feel better" zijn geweldige hulpmiddelen waardoor men zich, binnen de omstandigheden, prettiger gaat voelen. Deze workshops, die hun diensten in de praktijk hebben bewezen, willen ze verder uitbreiden. Maar ook de aankleding van behandelruimten met onder andere natuurfoto's zorgen voor een aangenamer verblijf. ,,Ook daar hebben we de afgelopen jaren ruime ervaring mee opgedaan." Met deze lampjesactie worden ook comfortable stoelen voor familieleden aangeschaft. Het lange wachten wordt dan een mindere belasting voor hen.

,,Om al deze wensen te kunnen vervullen is veel geld nodig, dat niet in het reguliere ziekenhuisbudget ter beschikking staat." In de periode 7 december tot en met 31 maart 2016 hoopt de Stichting Vrienden en het Roparun-team 166 door middel van deze actie: " Verlicht het leven van onze kankerpatiënten" via donaties, voldoende financiële middelen te verkrijgen om alle bovengenoemde wensen te kunnen vervullen.

Iedereen kan deze actie steunen door een lampje te kopen ter waarden van 5 euro. ,,Meer lampjes mag natuurlijk altijd." De lampjes-donatiebonnetjes zijn te vinden in het Ziekenhuis Rivierenland en wekelijks als uitknipbon in de Stad Tiel, Culemborgse Courant en het Nieuwsblad Geldermalsen. Deze strookjes kunnen in de inlevertonnen worden gedaan in het ziekenhuis of worden opgestuurd zonder postzegel. En wel naar: Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland, Antwoordnummer 3, 4000 VB Tiel.

Lampjes kunnen ook worden gedoneerd via de website www.vriendenvanzrt.nl