• Mike Bos
  • Stef van Gelderen
  • Mike Bos
  • Floor van Dalen
  • Mike Bos
  • Floor van Dalen

Vernieuwde Skatebaan in Geldermalsen

GELDERMALSEN Begin 2018 kwamen ze er via via achter bij stichting Skatebaan Geldermalsen dat de oude skatebaan van Haaften opgeslagen zou staan bij de Avri. Na een bezoekje aan de Avri en een korte zoektocht op het terrein wisten ze het zeker. De betonnen toestellen die ooit in Haaften als skatebaan hadden gediend, stonden te verstoffen op de Avri.

Daar zagen ze wel wat in bij stichting skatebaan Geldermalsen. ,,Het zou een mooie toevoeging zijn aan ons skatepark aan de Randweg'', aldus voorzitter Floor van Dalen. Na een aantal telefoontjes met toenmalige gemeente Neerijnen en Geldermalsen was het zo geregeld. Het zou immers toch gemeente West Betuwe worden, dus de spullen zouden niet eens echt de gemeente verlaten. ,,Heb je daar wel ruimte voor dan?'', was de enige vraag die de gemeenten hadden, waarop de stichting zelfverzekerd reageerde dat het wel zou lukken.

Nadat iedereen akkoord was, heeft het even geduurd voordat het transport geregeld was maar halverwege februari was het dan toch zo ver. De spullen werden opgehaald en vervoerd naar de skatebaan. De week erop moest het gaan gebeuren. De nieuwe spullen moesten op hun plek gezet worden en een groot deel van de bestaande spullen werd verplaatst om er één juist geheel van te maken. Zonder de hulp van Chris de Heer, Deij transport en de Gebr. Van Iterson, was dit nooit gelukt. Dankzij hen had de stichting beschikking tot een aantal elektrische pompwagens en een heftruck die nodig waren om de betonnen onderdelen op hun plek te krijgen. ,,Maar ook zonder de hulp van alle vrijwilligers van de stichting en de stroom die we altijd mogen gebruiken van onze buren van de GVV was het nooit gelukt!'', lacht Van Dalen.

Het eindresultaat liegt er niet om, het is nu een veel betere skatebaan geworden en dit zal volgens de stichting komende jaren aan het niveau van de gebruikers te zien zijn. Het niveau van de jeugd die gebruik maakt van het skatepark zal naar verwachting veel sneller omhoog gaan doordat je met de nieuwe opstelling meer mogelijkheden hebt en andere routes over het park kunt rijden, waardoor iedereen elkaar minder in de weg zal zitten en na elke stunt of manoeuvre weer op een ander toestel afrijdt voor een volgende truc of stunt.

De stichting is alvast enthousiast: ,,Wij zijn erg blij met het eindresultaat. Dankzij onze 'do it yourself' aanpak hebben we met weinig moeite en fondsen de skatebaan weer een stukje professioneler gemaakt. 25 mei is er weer King of the street-festival dat twee keer per jaar plaatsvindt op de skatebaan. We hebben nu al zin in de skate- en bmx-wedstrijd op het vernieuwde park.''

Komende weken zullen nog wel de puntjes op de i gezet moeten worden en er zijn her en der nog wat kleine reparaties die aandacht behoeven. Al met al hebben de nieuwe toestellen de skatebaan naar een hoger level gebracht. Dit zullen we de komende jaren terugzien aan het niveau van de eindgebruiker en zal zowel jong als oud talent welkome uitdaging bieden.