Vernissage Piet Mulder Kunstroute

GELDERMALSEN Dit jaar zou Piet Mulder 100 zijn geworden. Piet Mulder, schilder van het Betuws landschap. Nog eenmaal wordt zijn oeuvre in een boek uitgegeven en nog eenmaal worden zijn werken getoond. In tien locaties in de regio rivierenland, is gedurende de periode 18 mei tot en met 5 oktober werk van Piet Mulder te zien. Hiervoor is een speciaal route boekje uitgegeven. Zaterdag 18 mei is de vernissage van de Piet Mulder Kunstroute in de Pluk van 14.00 tot 17.00 uur. Met inleidingen van Reinjan Mulder over zijn vader, Joke van Vrouwerff als voorzitter van stichting skcwb, die deze route mogelijk hebben gemaakt en opening van de tentoonstelling door wethouder Ton van Maanen.

De grote Piet Mulder tentoonstellingsroute loopt langs de locaties: De Pluk Geldermalsen, Stapelbakker Marienwaerdt Beesd, De Gelderlandfabriek en het Elisabeth Weeshuis in Culemborg, Het Veerhuis in Varik, Flipje Streekmuseum in Tiel, Het Maarten van Rossum Huis in Zaltbommel, de Taveerne van het Fort Asperen in Acquoy en het Stroomhuis in Neerijnen.

Op alle locaties is ook werk van Piet Mulder te koop en heeft de Stichting 32 kaarten uitgegeven, van werken van Piet Mulder. Deze zijn per stuk of per 5 en 10 en alleen via de Stichting als totaal jubileum uitgave pakket te koop. Info: www.skcwb.nl. Zaterdag 18 mei is tevens het oeuvre boek Piet Mulder - schilder van het Betuws landschap (Piet Mulder 1919-2019) verschijnen en worden gepresenteerd. Het boek is te koop bij alle deelnemende locaties ad € 25,00. Het bevat 160 pagina's en 200 afbeeldingen.

BORDJE In het kader van de Piet Mulder kunstroute, wordt ook in Tuindorp Geldermalsen een eerste bordje geplaatst door de Stichting skcwb in het project "Wegwijs in de Betuwe", waarvoor zij vanuit het RIF zijn gesubsidieerd. Dat bordje wordt donderdag 16 mei in de ochtend geplaatst. .

In de derde week van juni, van 15 juni tot en met 23 juni houdt de Stichting nu voor de derde maal de culturele zomerweek, met op zaterdag 22 juni de kunst, cultuur en curiosamarkt in het centrum van Geldermalsen. Wie een kraam wil huren, kan inschrijfformulier opvragen via info@skcwb.nl.

Zaterdag 5 oktober wordt deze manifestatie en kunstroute afgesloten met een veiling van ca. 40 werken van Piet Mulder in de Pluk. Deze werken zijn gedurende de periode 18 mei tot en met 5 oktober te bezichtigen in de Pluk op de eerste etage. Het is mogelijk gedurende deze hele periode al een bod uit te brengen op een of meerdere werken, onder couvert.