• Betuwefotograaf.nl

Vertel mij wat in Geldermalsen

GELDERMALSEN De Beurs op het Marktplein in Geldermalsen is woensdag 3 april het decor voor "Vertel mij wat". Met livemuziek en 6 beeldende verhalen is er een avondvullend programma neergezet. Inloop vanaf 19:30 uur, entree is gratis en na afloop kan er gezellig nagepraat worden.

door Jeroen Wijgaard

De 'Vertel mij wat" avonden worden in diverse cafés in West Betuwe gehouden. Eerder waren er vertelavonden in Acquoy en Beesd. Na Geldermalsen zijn Heukelum en Varik nog aan de beurt. Tijdens iedere avond voeren nieuwe vertellers nieuwe verhalen op. Verhalen maken verhalen los en de zes vertellers van de avonden komen uit de Betuwe of vertellen een typisch Betuws verhaal. De verhalen moeten echt gebeurd zijn en mogen ook in dialect worden verteld. Wanneer de verteller het podium betreedt, steekt hij een kaarsje aan en zodra het verhaal is verteld blaast hij of zij het kaarsje weer uit. De verhalen worden opgenomen en zijn later ook nog terug te luisteren via de website www.vertelmijwat.net. Initiatiefneemster van deze bijzondere avonden is Paula Smit. Zij is de stuwende kracht achter het project, waarbij inwoners elkaar waargebeurde verhalen vertellen. Paula is zelf sinds drie jaar volledig blind. Ze zocht na een periode waarin ze haar zicht kwijtraakte afleiding en kreeg sterk de behoefte om een dergelijk project op te zetten.

DE BEURS Voor 3 april zijn er al zes verhalenvertellers gevonden. Cees Blom, uitbater van de Beurs zal een verhaal vertellen net als Petra van der Veer, Dinie van Oort, Bart van den Goorbergh, Frederik Hamster en Martin Babeliowsky. Geïnteresseerden verhalenvertellers voor de volgende avonden op 16 mei in Heukelum en op 27 juni Varik kunnen contact opnemen via: info@vertelmijwat.net of bellen met 06-24854850.