Veteranen en scholieren uitgenodigd voor toneelstuk GOED

GELDERMALSEN Op 2 mei om 20.00 uur speelt toneelgroep Elkerlyc speciaal voor veteranen en middelbare scholieren het toneelstuk GOED in De Pluk.

Het verhaal speelt zich af in de jaren '30 en '40 in Duitsland en laat zien hoe een "goed" man verwikkeld raakt in de nachtmerrie van het Duitse rijk. In het stuk wordt de vraag gesteld: Wat is een goed mens en waar liggen zijn grenzen en verantwoordelijkheden? Een vraag die speelt voor iedereen, destijds en nu. Goed en fout zitten dicht bij elkaar. En wat is eigenlijk goed of fout in het ingewikkelde web van persoonlijke en sociale redenen? Welke kant kiezen wij en welke gevaren kunnen daaruit voortvloeien? Wat doet dat met onze waarden en normen?

Comité 4 en 5 mei Geldermalsen, toneelvereniging Elkerlyc en Cultureel Café nodigen alle veteranen en middelbare scholieren uit om gratis te komen kijken naar GOED op 2 mei. Na de voorstelling kunnen de veteranen in gesprek met de scholieren. Het aantal plaatsen is beperkt, dus men dient zich op te geven. Dat kan per e-mail (voor zowel de veteranen als scholieren) via: veteranengeldermalsen@outlook.com onder vermelding van naam en telefoonnummer.

Het toneelstuk is op 29 en 30 april en op 3 en 4 mei door iedereen te bekijken. Men kan hiervoor kaarten reserveren via: www.toneelgroepelkerlyc.nl . Hier is ook meer info te vinden over het stuk en de auteur.