Virtuoos samenspel tijdens celloconcert in Stroomhuis

NEERIJNEN Het was zondag 17 mei opnieuw een topconcert in Stroomhuis Neerijnen. In een virtuoos samenspel excelleerden de Russische celliste Anastasia Feruleva en de Bulgaarse pianist Ivan Penkov met onder meer een cellosonate van de legendarische Russische componist Dmitri Shostakovich.

Hun uitvoering voor de pauze van cellowerken van Beethoven en Debussy leidde eveneens tot enthousiaste reacties van de ruim zestig toehoorders in de theaterzaal van Stroomhuis. Ook de heel jonge klarinettist Pepijn Hulsbergen wist het publiek in dit mooi opgebouwde programma te bekoren.

,,Een concert van zo'n hoog niveau, daar mogen we trots op zijn", zegt Stroomhuis-voorzitter Daan Fousert. ,,Het geeft goed aan welke kwaliteit wij als Stroomhuis ons publiek willen bieden."

In deze alweer vierde aflevering van de maandelijkse concertserie 'Rivierenland Klassiek' - elke derde zondagmiddag van de maand, in Stroomhuis - treden steeds vooraanstaande jonge musici op die hard werken aan hun carrière. Deze keer was het opnieuw de beurt aan twee van oorsprong buitenlandse musici: de Russische Anastasia Feruleva en de Bulgaar Ivan Penkov. Net als eerdere musici die in Stroomhuis optraden voltooien zij hun muziekstudie aan conservatoria in Nederland (Den Haag, Groningen en Amsterdam) en behaalden zij al tal van prijzen tijdens internationale concoursen.

Het volgende concert in de unieke reeks Rivierenland Klassiek is op zondagmiddag 21 juni. Dan is er een duo-concert van jong Nederlands toptalent: Tom Wolfs, klarinet en Niek Kleinjan, percussie. In het voorprogramma speelt dan de jeugdige Isaure Vorstman piano. Meer bijzonderheden worden binnenkort bekendgemaakt op website Stroomhuisneerijnen.nl. Aan de concertserie op de zondagmiddagen is een wedstrijd verbonden. De musici die naar het oordeel van het publiek het hoogste scoren, gaan naar de finale op 15 november.