Vluchtelingenwerk zoekt taalvrijwilligers in Geldermalsen

GELDERMALSEN Vluchtelingen en migranten leren de Nederlandse taal door het volgen van een inburgeringscursus. Ook leren ze daar meer over regels en gebruiken in Nederland. Vluchtelingenwerk is een van de aanbieders van inburgeringscursussen. Voor een van de lesgroepen in Geldermalsen is men op zoek naar klassenassistenten. In deze functie ondersteunt de assistent de NT2-docent tijdens de les en begeleidt (groepjes) cursisten onder supervisie van de docent.

De lessen vinden plaats in Sociaal Cultureel Centrum de Pluk in Geldermalsen. De lestijden zijn maandagmiddag van 13.15 tot 16.15 uur, woensdagmiddag van 14.15 tot 16.15 uur en donderdagmiddag van 13.15 tot 16.15 uur. Voor alle middagen of één van de middagen is er plek voor extra klassenassistenten die zich voor een periode van ten minste één jaar willen inzetten.

Gevraagd wordt Mbo+ werk- en denkniveau, goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, respectvolle, onbevooroordeelde en geduldige houding ten opzichte van cursisten. Daarnaast is flexibiliteit in het omgaan met onverwachte en onbekende situaties gewenst, evenals goede communicatieve vaardigheden en vaardigheid in het coachen van en het werken met een (kleine) groep.

Vluchtelingenwerk biedt het opdoen van werkervaring in een maatschappelijke organisatie, deskundige begeleiding door een beroepskracht, reis- en onkostenvergoeding en verzekering tijdens werktijd. Daarnaast kan men deelnemen aan trainingen en cursussen en zijn er leuke personeelsactiviteiten.

Voor aanmelden of meer informatie: Jacqueline Berendsen, jaberendsen@vluchtelingenwerk.nl, www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/vacatures