VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers in Geldermalsen

GELDERMALSEN VluchtelingenWerk is dringend op zoek naar een of twee vrijwilligers die een Eritrese en een Syrische man willen gaan begeleiden in Geldermalsen. Het gaat om een Eritrese man die wacht op gezinshereniging een Syrische jongeman die per half juni een appartement in Geldermalsen gaat huren.

Deze mensen die in Geldermalsen gaan wonen, hebben familie, vrienden en bezit moeten achterlaten. Na een periode van onzekerheid krijgen zij nu een verblijfsvergunning en mogen ze zich in Geldermalsen vestigen. VluchtelingenWerk is daarom op zoek naar vrijwilligers die twee mannen in de eerste periode (ca. 8 maanden) willen begeleiden. Het gaat om de eerste opvang in de gemeente, het regelen van allerlei praktische zaken en het wegwijs maken in een voor hen onbekende gemeente. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken van een huisarts, basisschool, het helpen bij de aanvraag van huurtoeslag, het leren kennen van de buurt en het helpen bij het afsluiten van een zorgverzekering. Je bent dan het vaste contactpersoon, die hen in de eerste periode begeleidt. De tijdsinvestering is ongeveer twee dagdelen per week.

VluchtelingenWerk biedt professionele ondersteuning, een inwerkprogramma, cursussen en trainingen en een onkostenvergoeding. De werkzaamheden zijn boeiend en zinvol en geven kans een bijdrage te leveren aan een samenleving met verbeterde kansen voor nieuwkomers.

Geïnteresseerden kunnen contact op met Joke van Alten, teamleider. Je kunt haar bereiken via jvanalten@vwon.nl of bellen op 06-51743571