Vogelexcursie, expositie en vogelfilm in Stroomhuis

NEERIJNEN In het kader van de Nationale Vogelweek (12 – 20 mei) houdt Stroomhuis Neerijnen drie activiteiten rond vogels: de Vroege Vogelexcursie, een schitterende foto-expositie en een bijzondere vogeldocumentaire.

Op zaterdag 12 mei vertrekt de Vroege Vogelexcursie vanaf Stroomhuis Neerijnen bij zonsopgang (05:51 uur). In de vroege ochtend zijn de vogels het meest actief. De excursie gaat door bos en uiterwaarden van het Landgoed Waardenburg en Neerijnen. Hij wordt geleid door ervaren IVN-gidsen en duurt twee en een half uur. Na afloop staat een ontbijt klaar in Uit-spanning Het Stroomhuis.

Op zaterdag 12 mei is om 15:00 uur de opening van de foto-expositie 'De terugkeer van vogels' van fotograaf Jacques van der Neut, tevens boswachter in Nationaal Park De Biesbosch. De expositie blijft in Stroomhuis tot en met 20 mei.

Op donderdag 17 mei vertoont het filmhuis van Stroomhuis de natuurdocumentaire 'De kunst van het vliegen' van David Attenborough. Aanvang: 19:30 uur. Toegang: € 5.

Voor de Vroege Vogelexcursie is reserveren noodzakelijk (uiterlijk 10 mei). Deelname € 7,50 incl. ontbijt. Aanvang: 05:51 uur. Neem verrekijker en waterdichte schoenen mee.

Stroomhuis is gelegen aan Van Pallandtweg 1, Neerijnen. Info: www@stroomhuisneerijnen.nl.