• George Burggraaff
  • George Burggraaff
  • George Burggraaff

Volle zaal bij Groot Geldermalsen Kinderdictee

Rotary club Geldermalsen hield vrijdag 23 maart voor de achtste maal 'Het Groot Geldermalsen Kinderdictee'. In de afmijnzaal van Fruitmasters in Geldermalsen werd gestreden om de eer en de prijzen. De opbrengst van het dictee komt ten gunste van World Servants afdeling Geldermalsen en Meteren.

Een zeer grote groep van bijna 200 kinderen nam deel aan dit dictee. Ondanks de jonge leeftijd van de deelnemers waren ze zeer geconcentreerd en gedreven bezig

Het jeugddictee werd gewonnen door Tristan de Haas van de Springplank te Rumpt, met slechts 5 fouten. Tweede werd Annika Kuijten van Op 't Hof, Tricht, en derde Jason Hu, de Bloeiende Betuwe, Rhenoy .

De nummers 4 t/m 10 waren achtereenvolgens: Lieke Jaartsveld, Jan Harmenshof, Geldermalsen; Floris Bos, Lingelaar, Beesd; Jannes van Kuilenburg, Rehobothschool, Geldermalsen; Cato Boom, de Bloeiende Betuwe, Rhenoy; Mika van Leeuwen, Meester Aafjes, Meteren; Wieteke van de Sande, de Morgenster, Geldermalsen; Isabel, D'n Bogerd, Geldermalsen

De prijzen werden uitgereikt door Jeroen Staatsen waarnemend burgemeester Geldermalsen.

Rotary club Geldermalsen zet zich als serviceclub jaarlijks in voor de samenleving. Niet alleen door middel van fundraising voor lokale of internationale doelen, maar ook door zelf de handen uit de mouwen te steken.

Het goede doel, de World Servants afdeling Geldermalsen en Meteren, zijn jongeren (tussen 16 en 20 jaar) en wonen in Geldermalsen, Tricht, Meteren en Tienhoven (en op kamers in Nijmegen en Delft). Ze hebben sponsoring nodig om projecten te realiseren in Zambia en Ghana.

Foto's van dit dictee zijn te vinden op facebook.com/rotaryclubgeldermalsen