• Avri

Voorbereiding plaatsing ondergrondse containers Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen

GELDERMALSEN Vanaf maandag 24 september start de firma Rutte met de voorbereidingen voor het plaatsen van ondergrondse restafvalcontainers. De eerste reeks containers komen in de gemeenten Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen. Aannemer Rutte werkt in fasen. Per fase ontvangen direct omwonenden informatie over de werkzaamheden en de planning.

Het plaatsen van de containers gaat in twee stappen. Als eerste wordt nogmaals gecontroleerd of er in de grond kabels en leidingen in de weg liggen. Ook bekijkt de aannemer of er obstakels verwijderd moeten worden. Op een later moment worden de putten gegraven en de containers in de putten geplaatst. Het graven van een put en het plaatsen van de container duurt ongeveer 4 uur.

143 CONTAINERS Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen krijgen 143 ondergrondse restafvalcontainers. Inwoners konden eerder dit jaar reageren op de voorgestelde plaatsen van de ondergrondse containers. De gemeenten en Avri hebben zorgvuldig naar de reacties gekeken. Op basis van de reacties is ruim 20% van de containerplaatsen alsnog veranderd. Er is ook gekeken naar zoveel mogelijk duurzame oplossingen. Zo zijn veel bestaande containerplaatsen gebleven. Deze containers krijgen een nieuwe inwerpopening voor 30-liter zakken.

INFORMATIE Inwoners die gebruik gaan maken van de ondergrondse containers die als eerste worden geplaatst, hebben een brief ontvangen over de definitieve containerplaats. Overige inwoners van Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen ontvangen deze week een brief over de definitieve ondergrondse containerplaatsen.

De locaties van enkele containerplaatsen in Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen zijn nog in behandeling. Hierover ontvangen de inwoners na een definitief besluit bericht. De definitieve containerkaart van de drie gemeenten is in de loop van maandag 24 september te vinden op afvalscheidenheelgewoon.nl. De ondergrondse restafvalcontainers in de overige Avri-gemeenten worden in de komende maanden geplaatst.

BEZWAAR Inwoners die een brief hebben ontvangen over de definitieve containerplaats kunnen een bezwaarschrift indienen tegen de definitieve plaats. Het plaatsen van de containers stopt niet met het indienen van een bezwaar. Als een bezwaar gegrond wordt verklaard, wordt de containerplaats alsnog gewijzigd. Informatie hierover staat in de brief over de definitieve plaats van de ondergrondse restafvalcontainer.