Voorbereidingen Landgoedfair in volle gang

,,Een periode waarin iedereen alles voor elkaar over heeft"

Willemieke Steen

t @Willemieke88

BEESD Van 19 tot en met 23 augustus vindt op Heerlijkheid Mariënwaerdt de 21e editie van de Landgoedfair plaats. Maandenlang wordt er gewerkt aan de voorbereidingen van dit grote buitenevenement. Ellie Pont is al jaren verantwoordelijk voor het demonstratieprogramma van de fair. Dit jaar heeft ze het extra druk nu ze de organisatorische taken - samen met Soraya Sie - overneemt van collega Rosaline Niemeijer, die op dit moment met zwangerschapsverlof is.

In februari is de mailing verstuurd naar de vaste standhouders van de Landgoedfair. Pont vertelt: ,,De groep van vaste standhouders op de Landgoedfair is vrij groot, maar we zoeken elk jaar ook een aantal nieuwe standhouders. We proberen er zoveel mogelijk op te letten dat er niet teveel van dezelfde soort producten komt." In totaal zijn er op de fair zo'n 180 standhouders te vinden die van alles aanbieden: woonaccessoires, bloemen en planten, eten en drinken, kleding, juwelen en kleinmeubelen. Daarnaast vinden er elke dag diverse demonstraties plaats in een demoring, zoals jachthondenproeven, mennen en jagen met roofvogels.

Pont werkt al jaren met veel plezier op het landgoed: ,, Vooral tijdens de fair is de sfeer tussen medewerkers onderling erg prettig. Het is echt een periode waarin iedereen alles voor elkaar over heeft en dat valt ook de standhouders op. We hebben al meerdere keren te horen gekregen dat er zo'n vrolijke sfeer heerst tijdens de fair en dat iedereen zo vriendelijk is."

NIEUW

Ook dit jaar is er weer een aantal nieuwe dingen te vinden op de Landgoedfair. Pont: ,,We willen dit jaar van de culinaire weide nog meer een centraal punt maken waar mensen ook bijzonder eten en drinken kunnen nuttigen. Daarnaast zetten we zelf voor het eerst dit jaar een aantal foodtrucks in, verspreid over het terrein. Tevens wordt er een speeltuin gerealiseerd, gemaakt van natuurlijke materialen, waar kinderen kunnen klimmen en klauteren."

Het aantal bezoekers van de Landgoedfair is sterk afhankelijk van het weer. Vorig jaar was het erg slecht weer en werd de fair in vijf dagen 'slechts' bezocht door 28.000 bezoekers. ,,We streven dit jaar naar een bezoekersaantal van 35.000, of liefst nog meer", aldus Pont.

w [www.marienwaerdt.nl

Foto: Sfeerimpressie van de Landgoedfair.