Voorlichtingsavond over besparen met LED-lampen

ASPEREN In het dorpshuis van Asperen, aan de Van Langerakstraat 6, is dinsdagavond 11 december van 19.30 tot 21.30 uur een gratis voorlichtingsavond over hoe je kan besparen met LED-verlichting. In deze dure periode is het fijn om te weten dat je kan bezuinigen op verlichting en dat een LED-lamp helemaal niet veel hoeft te kosten. Bovendien kan je tegenwoordig met LED ook heel eenvoudig een gezellige sfeer in huis creëren.  

Tijdens de voorlichtingsavond beantwoordt ingenieur Jeroen van Agt uit Eindhoven alle vragen over LED-verlichting. Om te besparen moet je namelijk wel de goede LED-lampen kopen en dat is een stuk lastiger dan het kopen van een gloeilamp. Een verkeerde keus kan bovendien duur uitpakken.

Jeroen van Agt is oprichter van de onafhankelijke organisatie OliNo. Zij hebben in de afgelopen jaren duizenden energiezuinige lampen getest voor bedrijven als Philips en ze weten alles over de soort lampen die er zijn, aan welke kosten je moet denken en hoeveel je kan besparen. Ook gaat hij uitgebreid in op het creëren van sfeer. Dat is namelijk heel eenvoudig sinds LED-lampen ook gedimd kunnen worden.

'Flink besparen met LED verlichting' wordt ook op 15 januari gehouden in het Dorpshuis van Waardenburg. Beide avonden worden georganiseerd door het Centrum voor Duurzaamheid De Knop en zijn een initiatief van de gemeente en de coöperaties 11duurzaam en Lingewaar.

Meer informatie www.deknop.nl