Vrijwilligers gevraagd voor KunstFort Asperen

ACQUOY KunstFort Asperen bij Acquoy zoekt vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan de organisatie en uitvoering van twee bijzondere tentoonstellingen die van half april tot en met eind september gaan lopen in en rond het fort. Omdat er 10- tot 12.000 bezoekers worden verwacht, zoekt het KunstFort uitbreiding van haar vrijwilligersbestand met mensen die ondersteuning willen bieden bij een of beide tentoonstellingen. De exposities bieden een unieke kans om kennis te maken met kunst, cultuur, nationale en internationale kunstenaars en bezoekers op een werelderfgoed monument in Acquoy.

Van half april tot en met half mei exposeert glaskunstenares Marinke van Zandwijk. Zij is gefascineerd door bellen en maakt werk dat is opgebouwd vanuit glas, veelal in combinatie met andere materialen.

Van 30 mei tot en met 20 september vindt de internationale kunstmanifestatie Gimme Shelter plaats waarvoor drie schitterende forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam het decor vormen in het jaar dat de Nieuwe Hollandse Waterlinie 200 jaar bestaat.

Gimme Shelter biedt plaats aan kunstwerken, films, publieksevenementen en historisch materiaal over het fictieve aspect van strijd en verdediging. Vragen daarbij zijn: hoe denkt de vijand, hoe bereid ik me voor, wat brengt de toekomst. Actuele vragen, toen en nu.

Meer dan 40 internationale kunstenaars zijn aangezocht om voor Gimme Shelter werk te tonen of nieuw werk te maken. KunstFort Asperen, een van de weinige forten waar men daadwerkelijk gewoond en geleefd heeft, legt de nadruk op het samenleven onder druk en de microkosmos van een soldatengemeenschap. Het KunstFort kijkt binnen het idee van Gimme Shelter in Brief aan mijn Vijand naar persoonlijke verhalen binnen een militaire structuur en naar leven onder hoogspanning.

Cultureel programma Iedere eerste en derde zondagmiddag van de maand wordt In de randprogrammering aangehaakt op beide tentoonstellingen met muziek, proeverijen, rondleidingen en workshops waardoor er de hele zomer een uitdagend cultureel programma is. Ook komen er tijdens Gimme Shelter een SOS-shop, een speelgoedruilbeurs en workshops Prepping, de hedendaagse variant van scouting.

Taken voor vrijwilligers Het KunstFort verwacht een breed publiek van kunstliefhebbers tot erfgoedtoeristen en van jonge kinderen tot actieve ouderen en heeft aanvulling van haar team vrijwilligers nodig om de grote stroom bezoekers gastvrij te kunnen ontvangen Er zijn vele leuke taken te doen, zoals ontvangst van bezoekers, kaartverkoop, publieksbegeleiding, technische ondersteuning, rondleidingen, groenonderhoud of assisteren bij culturele activiteiten. Natuurlijk wordt rekening gehouden met persoonlijke interesse, voorkeur en beschikbare tijd. Tijdens Gimme Shelter wordt een kleine vergoeding uitgekeerd en voor de hele periode is er een reiskostenregeling.

Belangstellenden die een bijdrage willen leveren aan deze unieke tentoonstellingen kunnen contact opnemen met Lia van Vredendaal 06-20052477 of info@kunstfortasperen.nl. Meer informatie via www.gimme-shelter.nl of www.kunstfortasperen.nl

KunstFort Asperen, Langendijk 60

0345-6199992

info@kunstfortasperen.nl

www.kunstfortasperen.nl

Openingstijden KunstFort Asperen en de Taveerne 17 april t/m 27 september: woensdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf 1 oktober tot 17 april is het fort gesloten en is de Taveerne geopend van vrijdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur en op afspraak.