• Roos Koole

Vrijwilligers voor begeleide omgangsregeling gezocht

GELDERMALSEN BOR (begeleide omgangsregeling voor scheidingskinderen) regio Rivierenland is een initiatief van Humanitas afdeling Tieler- en Culemborgerwaarden. BOR zoekt nieuwe vrijwilligers in de regio Culemborg. Neerrijnen, Neder-Betuwe, Buren, Lingewaal en Geldermalsen. Als vrijwilliger bij BOR ondersteunt men gescheiden ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar bij de uitvoering van de omgangsregeling.

Hoewel gescheiden ouders verplicht zijn om een omgangsregeling vast te leggen, valt de uitvoering hiervan in de praktijk niet altijd mee. Omdat de verhoudingen na een scheiding ingewikkeld en pijnlijk kunnen zijn, kan het even duren voordat ouders goede afspraken hebben gemaakt. ,,Als vrijwilliger bij BOR bied je praktische hulp aan gescheiden ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar bij het nakomen van de afspraken over de omgangsregeling", aldus Leo Heldens van Humanitas. ,,Je bent bijvoorbeeld aanwezig bij de overdracht van de kinderen. Zo nodig blijf je ook een tijd aanwezig. Je kunt, als ouders dat willen, ook tips geven, bijvoorbeeld over wat bij de leeftijd van hun kind past of hoe ze kunnen omgaan met het stellen van grenzen. Bij BOR staat het belang van het kind voorop. Zo bespreek je met ouders dat ze in bijzijn van hun kind beter geen ruzie kunnen maken en niet negatief over de andere ouder moeten praten. Hoe sneller een goed werkende omgangsregeling tot stand komt, hoe sneller kinderen een plek tussen hun gescheiden ouders kunnen vinden."

BOR is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen starten na een voorbereidende training. Wie geïnteresseerd is kan reactie en cv sturen naar L.Heldens@humanitas.nl. Voor vragen is Leo Heldens te bereiken op 06-35122315.