Vrijwilligersprijzen Neerijnen uitgereikt

HELLOUW Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Neerijnen op 4 januari in dorpshuis De Biskamp in Hellouw reikte burgemeester Harry de Vries de Vrijwilligersprijzen 2016 van de gemeente Neerijnen uit aan Corry van Wijk uit Waardenburg (categorie Individueel) en aan de Dorpsbelangenvereniging Hellouw (Categorie Organisaties/Verenigingen).

Sinds enkele jaren wordt in Neerijnen de Vrijwilligersprijs uitgereikt aan die vrijwilliger waarvan een jury vindt dat die uitsteekt boven de andere genomineerden. Daarbij wordt gekeken naar welke vrijwillige taken hij of zij uitvoert en welke toegevoegde waarde dat heeft voor de Neerijnense samenleving.

Dit keer waren daar voor het eerst de categorieën Organisaties/Verenigingen en Vrijwilliger jonger dan 16 jaar aan toegevoegd. Voor deze laatste categorie werden echter geen kandidaten voorgedragen. Inwoners van Neerijnen kregen de mogelijkheid individuele kandidaten en/of verenigingen voor te dragen.

GENOMINEERDEN In de categorie Individueel waren genomineerd: Diana van Doesburg uit Haaften, Cees van der Pol uit Heesselt, Ties de Jong uit Opijnen, Wim den Boestert uit Opijnen, Angela van de Koppel uit Opijnen, André van Geijn uit Varik, Corry van Wijk uit Waardenburg, Rien Wijtmans uit Haaften, Miranda van Leeuwen uit Ophemert en Joop Akkermans uit Varik.

In de categorie Organisaties/Verenigingen waren voorgedragen: Vrijwilligersorganisatie Varik/ Heesselt verbonden aan de Protestante Kerk (Varik/ Heesselt), Stichting Zestig Plus Soos (Ophemert), Dorpsbelangenvereniging Hellouw, Stichting Kerk Heesselt (Heesselt) en Stichting Halloween and More (Tuil)

WINNAARS Corry van wijk won de individuele prijs, bestaande uit een fraai glazen kunstwerk en een giftcard ter waarde van € 150,- omdat zij zich wekelijks tussen de 5 en 10 uur inzet voor onder andere SamenLoop voor Hoop Neerijnen, Welzijn Neerijnen, Winkelcommissie COOP Waardenburg en als Organisator van de collecte voor het Beatrixfonds en als collectant voor het Reumafonds.

De Dorpsbelangvereniging Hellouw ontving de prijs, een bedrag van € 250,- te besteden aan het project, voor hun onophoudelijk werk als belangenbehartiger voor veiligheid en leefbaarheid voor het dorp Hellouw.

Joop Akkermans uit Varik ontving de zogenaamde 'gouden' grijper omdat hij wekelijks het zwerfafval in de uiterwaarden opruimt. De jury vindt dat een mooi voorbeeld van vrijwilligerswerk dat direct bijdraagt aan een schone en fijne leefomgeving.