• Archief BDUmedia

Vuurwerkafval en vandalisme

GELDERMALSEN Gemeente Geldermalsen houdt op 2 januari een vuurwerkopruimactie. Veeg je straat schoon, gooi al het vuurwerkafval in een vuilniszak en breng het weg bij de inzamellocatie in je dorp. Voor elke volle zak ontvang je 0,50 eurocent.

In elk dorp is een inzamellocatie. Op alle elf inzamellocaties mag je ook gelijk je kerstboom inleveren. Dit is gratis. Inleveren kan van 13.00 tot 15.00 uur.

Inzamellocaties vuurwerkafval:

Acquoy: Ter hoogte van Van Hees hekwerken; Beesd: Jeugdlaan ter hoogte van het Klokhuis; Buurmalsen: Hoek Pastorielaan / Prins Willem Alexanderstraat; Deil: Bij basisschool de Lokhorstschool; Enspijk: Ter hoogte van de ingang van de ijsbaan; Geldermalsen: Werf Rijnstraat 20; Gellicum: Ter hoogte van de hoofdingang Katholieke kerk; Meteren: Tegenover basisschool de Schakel; Rhenoy: Dorpsstraat ter hoogte van de Leilindes; Rumpt: Bij de ingang van basisschool de Springplank; Tricht: Parkeerterrein bij het dorpshuis

Tijdens oudjaarsavond

Elk jaar worden op oudjaarsavond veel afval-, textiel- en papierbakken vernield. Vooral in het centrum van Geldermalsen, Beesd en Meteren. De hieraan verbonden kosten zijn niet altijd te verhalen bij de daders. Maar de gemeente doet er alles aan om de daders de schade te laten vergoeden. Zo moesten vorig jaar een aantal daders die parkeerautomaten hadden opgeblazen, enkele duizenden euro's schadevergoeding betalen.

De gemeente voert dit jaar onderstaande maatregelen uit om de schade door vandalisme te beperken:

Tijdelijk verwijderen/afsluiten van enkele afvalbakken langs de spoorlijn op Kalenberg (Meteren); tijdelijk verwijderen/afsluiten van afvalbakken in het centrum van Geldermalsen; tijdelijk verwijderen van afvalbakken op het martkplein in Beesd. Ook worden uitneembare palen en verkeersborden verwijderd; tijdelijk afsluiten van afvalbakken in de Geldersestraat en op het parkeerterrein bij Kwalitaria Stegeman (Geldermalsen).

Parkeerautomaten

De parkeerautomaten zijn afgesloten van 27 december 9.00 uur tot dinsdag 2 januari 9.00 uur. In die periode is het gratis parkeren in het centrum van Geldermalsen. Wel is er toezicht op fout parkeren.

Verder worden tijdelijk alle containers voor papier en textiel afgesloten.