• Koen van Weel, ANP

Waarschuwing voor verkoop zonnepanelen aan de deur

GELDERMALSEN De gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal waarschuwen voor bedrijven die aan de deur zonnepanelen verkopen. Verkopers van deze bedrijven zeggen een aanbod voor zonnepanelen te doen in samenwerking met de gemeente. Ze bieden aan om zonnepanelen te installeren en vaak ook nog om de gemeentelijke duurzaamheidslening te regelen.

De gemeenten raden inwoners die informatie over zonnepanelen willen of zonnepanelen willen aanschaffen aan om contact op te nemen met het regionale energieloket Het Nieuwe Wonen Rivierenland. Dit is een organisatie die in opdracht van de gemeenten in de regio Rivierenland, gratis en onafhankelijk adviseren over energiebesparing, zonnepanelen, warmtepomp, warmtescan, gasloos wonen en financiering.

Wie wordt u benaderd door een bedrijf en twijfelt kan contact opnemen met het energieloket van de regio Rivierenland, 0345-504012 of info@hetnieuwewonenrivierenland.nl.Op www.hetnieuwewonenrivierenland.nl zijn betrouwbare aanbieders van zonnepanelen uit onze regio vinden, evenals checklists voor de beoordeling van de offertes en de uiteindelijke uitvoering.