• Ab Donker

Waterkookadvies Geldermalsen vrijwel overal opgeheven

GELDERMALSEN Het advies van Vitens om in enkele dorpen in de gemeente Geldermalsen het kraanwater voor gebruik te koken wordt voor het grootste deel van de inwoners per direct opgeheven.

Alleen voor vijf adressen aan de Burensedijk in Buurmalsen en 458 adressen in Tricht geldt de maatregel nog tot en met volgende week woensdag. Deze mensen krijgen allemaal persoonlijk bericht.

Het gaat in Tricht om bewoners van de Parallelweg Westzijde, Langstraat, Weistraat, Middelweg, Marienwaerdt Appeldijk, Steenoven, Laan van Crayestein, Nieuwsteeg, Bulkstraat, Bulkhof, 25 Juni Straat, Donkere Gaard, Hoge Bulk, Lingedijk, Moerkensgaard Raamweg, Rodenburgstraat en Roemershof. Hun wordt geadviseerd nog steeds geen kraanwater te drinken, tenzij dit minstens 3 minuten gekookt heeft. Bij het Dorpshuis kan tussen 8.00 en 22.00 uur gratis drinkwater gehaald worden.

Zondagavond kwam Vitens voor de dorpen Geldermalsen, Meteren, Deil, Buurmalsen en Tricht met het advies drinkwater eerst drie minuten te koken. Tijdens reguliere controles van het drinkwater was in genoemde plaatsen een lichte verontreiniging met enterokokken aangetroffen, een darmbacterie. In de dagen erna heeft Vitens veertien kinderdagverblijven en verzorgingshuis Ravestein voorzien van water. Daarnaast kon de bevolking flessenwater ophalen bij de brandweerkazerne.