• Fwench Connection

Weekend vol muziek bij Cultureel Café

GELDERMALSEN Het wordt een muzikaal weekend bij Cultureel Café Geldermalsen. Op vrijdagavond, 21 oktober, speelt vanaf 20.00 uur Fwench Connection. Op zondagmiddag 23 oktober staat vanaf 15.00 uur de band Sweet Hannah op het podium. Locatie is als altijd Le Mélangeur aan het Marktplein 16 in Geldermalsen. Entree is gratis.

Jazz uit de Betuwe

Fwench Connection is een kakelvers en een beetje obscuur 'djazz quartet' uit de Betuwe. Met Frans van Oostrom op elektrische gitaar, Melvin Könings op contrabas, Frank van de Woestijne op drums en Edwin Loeff als frontzanger. Deze nieuwe formatie speelt jazzlounge versies van populaire pop- en rocknummers uit de top 2000. Herkenbare hits die ze verbouwen in hun eigen aanstekelijke stijl en dynamiek. Interactie tussen de muzikanten en met het publiek staat centraal. Het publiek luistert met elkaar naar de verrassende nummers, die mooi maar niet keihard worden gespeeld; goed geschikt om te loungen en elkaar intussen weer eens gezellig te spreken.

Info: www.facebook.com/fwenchconnection

Popliedjes met een eigen geluid

Sweet Hannah is een 5-koppige band uit Culemborg. Onder het genot van een glas whisky komt de groep elke week samen in de stacaravan van zanger Gaston om verder te schaven aan eigen werk. Dat zijn meestal popliedjes, maar wel met een flinke scheut americana en veel dynamiek. De mandoline, trompet en driestemmige zang geven de liedjes een eigen geluid. Hoewel Sweet Hannah pas eind 2015 is opgericht, delen sommige bandleden een veel langere muzikale geschiedenis. De kiem werd gelegd in 1996 toen zanger Gaston, gitarist Hans en trompettist Gabriël besloten op de bonnefooi het Montreux jazz festival te bezoeken. Eten en drinken werd betaald met het geld dat verdiend werd met optredens op straat. In wisselende samenstellingen maken de bandleden nu al 20 jaar muziek met elkaar. De band bestaat uit: Gaston Hasenack - zang/gitaar, Hans Kooijman - gitaar

Bert Bleij - mandoline/zang, Gabriël Ramaker - trompet/zang, Fimke Duursma - basgitaar.

Info: www.facebook.com/sweet.hannah.band

Info: www.cultureelcafegeldermalsen.nl