• Tour de Waal

Weer Waalbroodjes uit de lucht op Bevrijdingsdag

HELLOUW Dit jaar vallen in de middag van 5 mei weer broodjes uit de lucht tijdens de Tour de Waal. De zes locaties zijn deze week vastgesteld. De Tour de Waal bestaat uit 6 fietsroutes aan beide zijden van de Waal, van Loevestein tot aan Tiel. Door het inzetten van extra veerponten zijn er kortere routes te fietsen met onderweg van alles te beleven: kunst, poëzie en spannende shows.

De dropping van de speciaal gebakken 'Waalbroodjes' is één van de meest spectaculaire onderdelen van de 5-mei viering. Een actie die symbolisch verwijst naar Operatie Manna in het laatste oorlogsjaar, toen Nederland werd bevoorraad met voedselpakketten. Dit jaar zijn deze plaatsen uitgekozen: Herwijnen, Hellouw, Zennewijnen, Dreumel, Rossum en Zaltbommel. Eventueel komt er nog eentje bij.

Het verdere programma is per locatie anders. Op drie plaatsen landen parachutisten: Hellouw, Zaltbommel en middenin de vesting van Slot Loevestein. Nieuw dit jaar is een colonne van oude legervoertuigen, die veteranen vanuit Fort Vuren en Tiel zal rijden naar Zaltbommel voor een defilé. De colonne rijdt langs meerdere festivalplekken, o.a. Heesselt dat voor 5 mei zal worden veranderd in een 'kunstoase'.

Volg het complete programma op de website: www.tourdewaal.nl.