• Chauffeurs Welzijn West Betuwe

    Welzijn West Betuwe

Welzijn West Betuwe zoekt chauffeurs voor Op-en Neerijnenbus

NEERIJNEN] Welzijn West Betuwe zoekt dringend nieuwe vrijwillige chauffeurs (ook vrouwen zijn welkom) om senioren te vervoeren naar verschillende dagbestedingsactiviteiten. Op dit moment zijn een aantal chauffeurs ziek en ook de activiteiten zijn uitgebreid.

,,Het is leuk en heel dankbaar werk", aldus Aart Blom, coördinator van de bus. ,,Je haalt mensen thuis op, brengt ze naar bijvoorbeeld de dagopvang in Ophemert en zorgt dat ze aan het einde van de dag weer netjes thuis komen. Je haalt zo'n 9 personen op en aangekomen bij de dagopvang drink je nog gezellig een bakje koffie mee. Het gaat om kwetsbare mensen. De meeste mensen schuifelen naar de bus, sommigen hebben een arm nodig en moet je bijvoorbeeld helpen bij het afsluiten van de deur." Naast het goed kunnen autorijden in een grote bus zijn geduld en vriendelijkheid belangrijke eigenschappen. Chauffeurs worden 3 à 4 keer per maand ingezet. ,,Je begint om rond 08.30 uur en de eerste rit zit er op rond 11.00 uur. 's Middag is het ongeveer een uurtje werk van 16.00 uur tot 17.00 uur."

De Op en Neerijnen bus wordt wekelijks ingezet om kwetsbare ouderen te vervoeren van en naar de Dagopvang in Ophemert, naar de Hobbyochtend in Waardenburg, en naar de zorgboerderijen Benaja in Buren en Heidewaard in Waardenburg. De standplaats van de bus is Waardenburg.

Kom vrijblijvend een keer proefrijden. Info: Hetty van Oord 06-34094457, hvanoord@welzijnwestbetuwe.nl