Wereldmuziek van Pete Coe bij Cultureel Café

GELDERMALSEN De Britse folk-singersongwriter Pete Coe speel zondag 17 mei vanaf 15.00 uur bij de maandelijkse wereldmuziekmiddag van Cultureel Café Geldermalsen. Locatie is grandcafé Le Mélangeur aan het Marktplein van Geldermalsen. Entree is gratis. In de pauze wordt met de hoed rondgegaan, zodat iedereen een bijdrage kan leveren.

Pete Coe is een vooraanstaand folkzanger. Hij zit al sinds de jaren zeventig in het vak en wordt wel omschreven als een "one man folk festival". Hij zingt, schrijft, speelt diverse instrumenten en kan nog dansen ook. Hiernaast organiseert hij regelmatig festivals, geeft les over 'Folk Music' en is zijn eigen platenbaas.

Coe speelt banjo, accordeon, dulcimer (een tokkel-snaarinstrument) en bouzouki (een Grieks snaarinstrument). In zijn studententijd bewonderde hij Bob Dylan en werd al snel geïnspireerd door de traditionele Ierse en Engelse folkzangers. Hij speelde solo, vormde met zijn vrouw Chris Coe een duo en maakte deel uit van verschillende bands, waaronder de New Victory Band en de Bandoggs. Pete Coe speelt traditioneel klinkende Engelse folk, die toch hedendaags en zeer aanstekelijk is.

Het optreden van Pete Coe start om 15.00 uur en duurt tot ca.17.00 uur.

Info: www.cultureelcafegeldermalsen.nl