Werkzaak Rivierenland bij uitreiking ESF award

GELDERMALSEN Het team van de leerwerkroutes Horeca van Werkzaak Rivierenland was vandaag te gast bij de finale van de ESF Awards. Werkzaak werd tweede bij de publieksprijs. De nominatie voor de ESF Award en deze tweede positie zijn een kroon op de innoverende aanpak van de Leerwerkroutes. Een aanmoediging om samen met werkgevers uit de regio Rivierenland nog meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor te bereiden op een baan. Bij de uitreiking was een sterk inhoudelijk programma waar Werkzaak de nodige inspiratie opdeed.

ESF is het Europees sociaal fonds dat subsidies toewijst. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid organiseert de Award voor alle ESF subsidie aanvragers in Nederland.

De vakjury beoordeelde maar liefst 25 pitches. Zij keek kritisch naar wie de beste pitch had geschreven en hoe de subsidie van het ESF het verschil maakte voor de projecten. Zij keek met name naar het enthousiasme, de motivatie en op welke wijze de doelstellingen zijn of worden gerealiseerd. De leerwerkroute Horeca is de eerste leerwerkroute die Werkzaak realiseert. De start was in juni en er is nu al resultaat met uitstroom van deelnemers naar werkgevers.

LEERWERKROUTES Werkzaak Rivierenland heeft veel contact met bedrijven en inzicht in de vraag naar medewerkers. Met de leerwerkroutes die dit jaar zijn ontwikkeld, leidt Werkzaak mensen op voor die arbeidsvraag. In de opleiding wordt zoveel mogelijk maatwerk gestopt om aan te sluiten op de vraag van de markt. Er komen tien leerwerkroutes in de komende jaren.

In de leerwerkroute Horeca leren mensen, in enkele maanden tot maximaal twee jaar, alle ins en outs van de horecabranche kennen. Rond het bedrijfsrestaurant Smaakzaak werken leermeester, werkcoaches en accountmanagers samen om de deelnemers (mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) een prettige werkplek en veilige leeromgeving te geven. Naast veel praktijktijd werkt deze leerwerkroute met e-learningmodules over bijvoorbeeld voedselhygiëne en gastheerschap.

Direct vanaf de start zien we alle deelnemers groeien, op geheel eigen wijze en tempo. We zien ook onbekende talenten boven komen; het effect van maatwerk. Deelnemers ontwikkelen zich optimaal voor functies die zijn afgestemd op de daadwerkelijke vraag uit de markt. Hiervoor zijn contacten gelegd met de Van der Valk's in Rivierenland.

De samenwerking met bedrijven is van essentieel belang voor de leerwerkroutes. Bedrijven kunnen stageplaatsen bieden en zo bijdragen aan de talentontwikkeling van hun eigen toekomstige medewerkers. De andere leerwerkroutes zijn Horeca, Schoonmaak, Transport & logistiek, Groen, ICT, Techniek, Hout, Zorg, Agri, Administratief & receptie.