• TOON
  • De kinderen van Het Kompas in Vuren met het nieuwe logo

    West Betuwe

West Betuwe krijgt woordmerk als logo

GELDERMALSEN De nieuwe gemeente West Betuwe krijgt een woordmerk als logo. Dit logo kreeg de meeste stemmen van inwoners van Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. De stuurgroep West Betuwe stemde in met deze keuze. Het nieuwe logo wordt 1 januari 2019 in gebruik genomen, op het moment dat de fusie tussen de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal officieel is.

In mei konden inwoners van Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal van 4 jaar en ouder stemmen voor het nieuwe logo van de toekomstige gemeente West Betuwe. Zij konden kiezen uit twee logo's: een logo met een bloem en een logo met een woordmerk. Het was een nek-aan-nekrace, maar uiteindelijk kreeg het woordmerk de meeste stemmen van de inwoners.
In totaal brachten 1622 inwoners hun stem uit. De jongste stemmer is 4 jaar, de oudste 97 jaar. Ruim 25 procent van de stemmers is 12 jaar of jonger (426 stemmen). Van alle stemmers koos 55% (893 stemmen) voor het woordmerk als nieuw logo.

Het nieuwe logo is een grafische uiting van het woord 'West Betuwe'. Als je aan West Betuwe denkt, denk je aan de vele fruittelers en het landelijke karakter met haar rivierenlandschap van Waal en Linge. Het woord 'West' is daarom opgebouwd uit de vormen en kleuren van kersen, appels, bloesem, bladeren en peren. Het woord 'Betuwe' is opgebouwd uit watergolven en staat voor de twee rivieren en de centrale ligging aan rijks- en spoorwegen. De 'W' en 'E' golven mee met het patroon in de achtergrond. Reclamebureau Toon uit Geldermalsen bedacht het logo.

Het logo wordt de komende maanden verder uitgewerkt. In het eerstvolgende West Betuwe Magazine dat binnenkort verschijnt, wordt het logo in beeld gebracht en toegelicht.