West Betuwe praat met bewoners Kapelstraat Ophemert

OPHEMERT Eind vorig jaar organiseerden Avri en gemeente Neerijnen een inloopavond in Ophemert. Onderwerp van gesprek met de aanwezige belangstellenden was het voorgenomen riolerings- en bestratingsproject in de Kapelstraat. De Avri heeft dit project inmiddels overgedragen aan de gemeente West Betuwe.

Een soortgelijk project in de aangrenzende Weverstraat heeft eerder ter plaatse voor behoorlijk wat overlast en ergernis bij aanwonenden gezorgd. Reden genoeg voor het huidige gemeentebestuur om nog eens kritisch naar het ontwerp en de projectrisico's voor de Kapelstraat te kijken. Herhaling van de Weverstraat wil de gemeente voorkomen. Centraal staat de vraag of het ontwerp robuust genoeg is om bij hevige regenval het water te kunnen verwerken. Daarbij is het goed ook nog eens te kijken naar mogelijkheid regenwater bovengronds af te voeren. Dat laatste zou mogelijk de periode van uitvoering kunnen bekorten en de waterafvoer via het riool robuuster maken.

INLOOPAVOND De afgelopen maanden zijn benut voor het uitvoeren van verschillende onderzoeken. Over de uitkomsten daarvan wil de gemeente nu in gesprek met de direct aanwonenden. Daarbij gaat het ook om een nieuw/aangepast ontwerp en de periode van uitvoering. Tijdens een speciale inloopavond op woensdag 19 juni kunnen belangstellenden zich nader laten informeren en hun eigen wensen en suggesties met de aanwezige deskundigen gespreken. De avond is in Huis Op Hemert, Blankenburgsestraat 3, Ophemert. Inlopen kan vanaf 19.30 tot 21.30 uur. Alle aanwonenden ontvangen via een bewonersbrief een persoonlijke uitnodiging.