• Bas Czerwinski

West-Betuwse Wielerrubriek

METEC-TKH De continentale wielerformatie uit Tiel was drie dagen lang in Noorwegen voor het UNO-X Development weekend. Een tijdrit en twee etappes stonden er op het programma. De ploeg liet zich zien tijdens de wedstrijden maar een ereplaats zat er niet in. Komend weekend staat onder andere de Eurode Omloop in Limburg op het programma, de laatste wedstrijd in de Topcompetitie.

door Jeroen Wijngaard

THYMEN ARENSMAN De jonge Deilenaar reed geen wedstrijden na de zware Tour de l'Avenir. Een week rust en goede training op weg naar het laatste deel van het wegseizoen met mogelijk een selectie voor het WK wielrennen in het vooruitzicht.

ETIENNE VAN EMPEL Geen wedstrijden dit weekend voor de 24-jarige Geldermalsenaar. Volgende week mag hij zich zoals het ernaar uitziet gaan opmaken voor de Ronde van Slowakije.

FABIO JAKOBSEN In bijna een perfecte uitgangspositie stormde de jonge sprinter uit Heukelum zaterdag op de streep af in Brussel. Helaas kon de Brussel Cycling Classic niet worden bijgeschreven op de erelijst van Fabio want een valpartij vlak voor zijn neus gooide roet in het eten. De manier waarop hij de valpartij ontweek was knap maar een mooie klassering zat er niet meer in. Ook Jakobsen maakt zich op voor de Ronde van Slowakije.

OSCAR RIESEBEEK Afgelopen woensdag reed de renner uit Tiel een sterke Druivenkoers waar hij als tweede over de streep kwam. Zaterdag stond de Brussel Cycling Classic op het programma waar hij vooral zijn werk deed voor zijn Team-Roompot.