• 2K3A7862.jpg

    Kerry Brown

Wielrennen en Brooklyn centraal bij LingeFilm

GELDERMALSEN Drie dagen lang doorkruist het peloton van de Giro de provincie Gelderland. Reden voor LingeFilm om op zaterdag 7 mei, als de eerste etappe door Tiel fietst, het unieke programma 'Cinema al Giro' te presenteren. Sta eerst langs het parcours en kom daarna naar De Pluk om vanaf 17.00 uur een compleet Gelders Fiets-Filmprogramma inclusief Italiaans buffet te beleven. Naast fietsen staat deze week de film 'Brooklyn' centraal. Drie keer wordt deze film vertoond: vrijdagavond 6 mei, zondagmiddag 8 mei (eventueel met een Moederdagbrunch in De Pluk) en woensdagavond 11 mei.

Cinema al Giro start met een viertal korte documentaires: 'Pijn Van De Kou', 'Een Hemel Vol Fietsen' en 'Gerben Karstens' die eerder op tv te zien waren als onderdeel van sportprogramma's, gemaakt door liefhebber en kenner Wilfried de Jong. De vierde documentaire is 'Il Lombardia', gemaakt door liefhebber Johannes Sigmond, bij muziekliefhebbers bekend als Blaudzun. LingeFilm biedt je een unieke en eenmalige gelegenheid om deze documentaires in volle glorie op een groot scherm te kunnen zien. Na deze filmische 'voorgerechten' kun je genieten van een uitgebreid Italiaans buffet, waarna wordt afgesloten met een documentaire over één der laatste iconische Italiaanse wielrenners: Marco Pantani, the accidental death of a cyclist. We volgen de opkomst, de glorie en ondergang van een even uniek wielrenner als grillig persoon. Het totale programma van Cinema al Giro is van 17.00 tot 22.30 uur en je kunt erbij zijn voor € 20 (FanPas € 17,50). Reserveer zo spoedig mogelijk!

Brooklyn is een bewerking van Colm Tóibíns prijswinnende roman over de jonge Ierse immigrante Ellis, die rond 1950 naar New York verhuist en daar eindelijk haar weg vindt, nadat ze zich eerder in Ierland altijd wegcijferde. Haar nieuw gevonden geluk wordt al snel verstoord door haar verleden als ze wordt teruggeroepen naar Ierland, waar haar zuster is overleden. Nu zal ze een keuze moeten maken tussen twee landen en twee verschillende levens. De glansrol in deze film is voor de actrice Saoirse Ronan, die hiervoor terecht werd genomineerd voor een Oscar.

Ter gelegenheid van Moederdag is er op zondagmiddag 8 mei, voorafgaand aan de voorstelling, een Moederdagbrunch voor het hele gezin in het Grand Café van De Pluk. Volwassenen betalen hiervoor € 17,50 p.p. en kinderen € 10,00. Kaartjes voor de film reserveren via www.lingefilm.nl. De brunch kan je reserveren door een mail te sturen aan info@depluk.nl o.v.v. van je naam en het aantal personen.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang Cinema al Giro 17.00 uur, entree € 20,00 / LingeFilm FanPas € 17,50. Avondvoorstelling 20.30 uur en zondagmiddag 15.00 uur, entree € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00. Reserveren via www.lingefilm.nl