Wieneke Buurman nieuwe directeur communicatie ProRail

TRICHT Voormalig wethouder van de gemeente Geldermalsen Wieneke Buurman wordt per 1 september de nieuwe directeur communicatie van ProRail. Zij volgt Michiel Haighton op, die sinds juni 2014 waarnemend directeur is. Buurman staat op dit moment aan de leiding van GP-Staffing, een consultancy-organisatie voor bestuurlijke vraagstukken. Daarvoor was zij wethouder.

Buurman heeft jarenlange ervaring in diverse communicatiemanagement-functies, onder meer bij Endemol, de Rabobank, provincie Gelderland en gemeente Nijmegen. Ook was zij tot eind vorig jaar als lid van het Hoofdbestuur van de VVD verantwoordelijk voor alle in- en externe communicatie van die partij.

Sailliant is dat Buurman woonachtig is in Tricht. Uit dit dorp klinken de afgelopen jaren constant krachtige protesten tegen de wijze waarop de verbreding van het spoor wordt aangepakt. Daarbij wordt onder meer ProRail vaak op de korrel genomen.

Overigens begon Buurman haar carrière ooit als woordvoerder bij NS; later werd zij manager communicatie bij het toenmalige NS Verkeersleiding.

Wieneke Buurman is volgens ProRail een ervaren manager met veel oog voor persoonlijke ontwikkeling en samenwerking. ,,Haar bestuurlijke achtergrond, ervaring in communicatiemanagement en haar jarenlange ervaring bij NS komen goed van pas in onze organisatie", zegt directeur Pier Eringa. ,,Ik ben ervan overtuigd dat zij samen met de afdeling de communicatie van ProRail nog verder zal professionaliseren en wens haar heel veel succes in deze nieuwe functie."