• Foto Rias Immink

    Rias Immink

Winnaar had als enige alle vragen Bloesemtocht-quiz goed

GELDERMALSEN De Bloesemtocht werd alweer een week geleden gelopen, maar de Bloesemtocht-quiz liep nog door tot afgelopen weekend. In totaal deden ruim 300 mensen mee. Opvallend genoeg was er maar één iemand die alle vier de vragen goed had. Loten was dus niet nodig. De winnares, Miriam Spanjers (50) uit Hapert, ontvangt binnenkort het pakket met Betuwse fruit- en streekproducten ter waarde van 75 euro van de Betuwse Fruitshop.

Na de eerste vraag, 'Op hoeveel plekken langs de route worden verkeersregelaars ingezet?', vielen al veel deelnemers af. De meeste mensen dachten namelijk dat dit 24 plekken waren, maar het zijn er 18. Slechts 59 deelnemers hadden dit goed. Na de tweede vraag, de bloeivolgorde van het fruit, bleven slechts 17 deelnemers kans maken op het fruitpakket. Veel deelnemers dachten dat appels eerder bloeien dan kersen. De appels die we voor die tijd eten komen echter uit het buitenland of uit het koelhuis. 

Van deze 17 hadden 9 ook het antwoord op de derde vraag, de snelste tijd van de Bloesemrun, goed beantwoord. Van deze 9 deelnemers was er opvallend genoeg maar één die ook het antwoord wist op de laatste vraag, een beetje een instinker, hoeveel jaren de Bloesemtocht al wordt georganiseerd. De Bloesemtocht werd dit jaar voor de 27e keer gelopen, maar hij werd voor de 28e keer georganiseerd. Zoals Hans van Kranenbrug vertelde in het artikel: ,,In 2001 moesten we de tocht op het laatste moment afblazen in verband met de uitbraak van mond-en-klauwzeer. De tiende editie is dus twee keer georganiseerd."

Miriam Spanjers liep zo'n tien jaar geleden voor het eerst mee in Geldermalsen: ,,Het zijn hele mooie routes altijd. Ik loop altijd samen met mijn man. Een paar keer is ook een collega mee geweest." De winst kwam onverwacht. ,,Ik vind het heel bijzonder dat ik heb gewonnen. Helemaal omdat ik als enige alles goed had."