• Bouwmensen Rivierengebied
  • Bouwmensen Rivierengebied

Winnaars beroepenwedstrijd Bouwmensen Rivierengebied en Schildersvakopleiding

GELDERMALSEN De jaarlijkse vmbo beroepenwedstrijd van Bouwmensen Rivierengebied en Schildersvakopleiding heeft 7 en 8 februari weer plaatsgevonden. Op vrijdag 8 februari werden in het bijzijn van familie, docenten en vrienden de trotse prijswinnaars van de regionale vmbo beroepenwedstrijden bekend gemaakt.

Twee dagen lang werkten 26 vmbo scholieren van verschillende vmbo-scholen uit de regio aan hun opdracht voor de timmer-, schilder- en metselwedstrijd. De opdrachten waren niet eenvoudig en er werd veel gevraagd van de kandidaten. De leerlingen gingen er in Geldermalsen vol tegen aan en leverden vakwerk af.

Tijdens deze beroepenwedstrijd hebben meer dan 100 leerlingen van de diverse vmbo-scholen een bezoek gebracht aan de werkplaats in Geldermalsen. Zij konden daar hun medeleerlingen aanmoedigen en onder andere meedoen aan een quiz en proberen te ontsnappen uit de escaperoom.

De jury koos na uitvoerig overleg de volgende winnaars:

Metselwedstrijd: 1. Max Nijland, 2. Tim van der Vliet, 3. Daniël Hol

Schilderwedstrijd: 1. Alexander Buitendijk, 2. Sander Verhaar, 3. Luc Witziers

Timmerwedstrijd: 1. Jan Lagerweij, 2. Coen v.d. Steenhoven, 3. Jordy v.d. Born

Uit handen van G.J. van Ingen, bestuursvoorzitter van Bouwmensen Rivierengebied, mochten de winnaars hun prijs in ontvangst nemen en met de eer gaan strijken de beste te zijn in hun vak. De 1e prijswinnaars hebben een wisselbeker ontvangen. Van de winnende school wordt verwacht dat ze deze volgend jaar weer komen verdedigen.