• De winnaars van de Cultuurprijs en de Jo de Gramprijs namen hun cheque in ontvangst.

    Gemeente Geldermalsen

Winnaars cultuurprijzen bekend

GELDERMALSEN Gisterenavond maakte de jury van de cultuurprijscommissie de winnaars van de Cultuurprijs en de Jo de Gramprijs bekend. Wind! nam de Cultuurprijs in ontvangst. De Jo de Gramprijs is gewonnen door Lingefilm. Het publiek stemde op M-Tastic. Zij namen de publieksprijs ter waarde van 250 euro in ontvangst.

De avond begon feestelijk in de raadzaal van het gemeentehuis in Geldermalsen. De leerlingen van de Lingeborgh zorgden voor een enthousiast onthaal. Muziekvereniging Just-M! uit Meteren verzorgde een feestelijke, muzikale begeleiding van de avond. Alle genomineerden hielden prachtige presentaties.

Wind! wint Cultuurprijs
Wind! is een tentoonstelling en theatervoorstelling die het verhaal vertelt van de verwoestende kracht van de wind, klimaatverandering en van de voorspoed door windenergie en molens. Zij namen het juryrapport, de oorkonde en de waardecheque ter waarde van 1.000 euro in ontvangst. De andere twee genomineerden, Cultureel Café Geldermalsen en Elckerlyc, ontvingen de tweede en derde prijs ter waarde van 100 euro.

Lingefilm wint Jo de Gramprijs
Lingefilm draait elke maand een autismevriendelijke film voor kinderen. Lingefilm is één van de weinigen met zo'n initiatief. Zij nam het juryrapport, de oorkonde en de waardecheque ter waarde van 500 euro in ontvangst. De andere twee genomineerden, Happy Life en M-Tastic, ontvingen de tweede en derde prijs ter waarde van 100 euro.

M-Tastic wint Publieksprijs
M-Tastic is het jeugdorkest van de Muziekvereniging Meteren waar allerlei muziekinstrumenten, maar ook zang en dans, welkom zijn om in dit orkest deel te nemen. Het aanwezige publiek stemde op M-Tastic voor de publieksprijs ter waarde van 250 euro. M-Tastic droeg de prijs op aan Gerard Evers, regisseur amateurtheater in Geldermalsen die begin deze maand overleed.

Cultuurprijzen
De cultuurprijzen worden uitgereikt aan opmerkelijke initiatieven, activiteiten of projecten in de amateurkunst. Alle vormen van kunst- en cultuuractiviteiten komen in aanmerking, zolang ze in de gemeente Geldermalsen worden uitgevoerd. Bij de beoordeling let de jury op bepaalde kenmerken, maar vooral of het vernieuwend is. Ook wordt er gekeken of het initiatief, de activiteit of het project discipline overstijgend is.

Meer informatie
Meer informatie over de prijzen en de beoordeling staat op www.geldermalsen.nl/cultuurprijs