• Met deze foto won Ab Donker de fotowedstrijd

    Ab Donker
  • Ab Donker

Winnende fotograaf krijgt prijs

GELDERMALSEN Ab Donker uit Buurmalsen maakte op 21 april de mooiste foto tijdens de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht. Afgelopen week nam hij bij de Betuwse Fruitshop in Geldermalsen zijn prijs in ontvangst.

Donker was tijden de Bloesemtocht meteen na de start al ver vooruit en wist zo als fervent hobbyfotograaf een mooi plaatje te schieten van de wandelaars in het open veld, met op de achtergrond de opkomende zon. De jury koos zijn foto als één van de drie kanshebbers vanwege de prachtige ochtendsfeer en de mooie compositie. De lezers van het Nieuwsblad Geldermalsen waren het eens met de jury, want de meeste stemmen waren voor de foto van Ab Donker.

BETUWSE PRODUCTEN Koen Poldervaart van de Betuwse Fruitshop stelde een mooi pakket met fruitproducten uit de Betuwe samen. Hij overhandigde het pakket in het bijzijn van Hans van Kranenburg, voorzitter van de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht, aan de winnende fotograaf.

In 2019 is er weer een Bloesemtochtweekend, de Bloesemrun vindt dan plaats op vrijdagavond 12 april en op zaterdag 13 april de Bloesemtocht.