• Jan Harmenshof

Wiskundelessen op de Lingeborgh succesvol afgerond door leerlingen Jan Harmenshof

Wiskundelessen op de Lingeborgh succesvol afgerond door leerlingen Jan Harmenshof

GELDERMALSEN Zes leerlingen van groep 8 van de Jan Harmenshof werden maandagavond 25 juni in het zonnetje gezet op de Lingeborgh. Zij, hun ouders, leerkrachten en directie werden feestelijk ontvangen voor de uitreiking van een welverdiend certificaat, omdat zij de wiskundelessen en de bijbehorende afsluitende toets, succesvol hadden afgerond.

Mevrouw Peters, de wiskundedocente van de Lingeborgh, had lovende woorden voor de leerlingen en zei dat sommige leerlingen haar bij de toets zelfs te slim af waren geweest door andere oplossingen voor wiskundeproblemen te vinden. Als nieuw onderdeel stond er dit jaar ook programmeren op het lesprogramma. De leerlingen mochten naast het vak wiskunde ook proeven van wat er allemaal komt kijken bij het voortgezet onderwijs en ervaren dat leerlingen in het VO, nog meer dan in het basisonderwijs, zelf verantwoordelijk zijn voor allerlei zaken, zoals planning en organisatie. Wie bijvoorbeeld een les mist, moet zelf zorgen voor het inhalen van de bijbehorende stof en het kopiëren van aantekeningen.

Al met al wederom een succesvolle cyclus en afsluiting van deze wiskundelessen, die het resultaat zijn van een jarenlange samenwerking tussen de Lingeborgh en de Jan Harmenshof.