• Neeltje van Triest

Woensdag bekendmaking naam nieuwe fusiegemeente

ASPEREN De GNL-gemeenten (Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal) maken woensdagmiddag rond 14.00 uur in het gemeentehuis van Lingewaal de naam voor de nieuwe fusiegemeente bekend.

Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal (GNL) willen vanaf 1 januari 2019 samen een nieuwe gemeente vormen. Bij een nieuwe gemeente hoort een nieuwe gemeentenaam. De GNL-gemeenten willen inwoners zoveel mogelijk betrekken bij de fusie. Zij kregen daarom een belangrijke stem bij het bepalen van de naam voor de nieuwe gemeente. De eerste twee weken van februari konden alle inwoners suggesties voor de nieuwe gemeentenaam indienen. Een naamgevingscommissie van acht inwoners onder voorzitterschap van Renée Koning boog zich over de inzendingen en koos daar drie keuzenamen uit: Waal en Linge, West Betuwe en Betuwewaard.

Van 3 april tot en met 19 april mochten inwoners van de GNL-gemeenten vanaf 12 jaar één stem uitbrengen op hun favoriete naam. De naam met de meeste stemmen wordt vanaf 1 januari 2019 de nieuwe gemeentenaam.

Eind mei / begin juni nemen de GNL-raden een formeel besluit over de nieuwe gemeentenaam. De raden hebben begin dit jaar al besloten dat ze de uitslag van de stemming zullen volgen.