• ANP archief/Lex van Lieshout

WW in Rivierenland gedaald; baankansen in de horeca

GELDERMALSEN Eind maart 2018 telde Rivierenland 3.883 WW-uitkeringen. Ten opzichte van februari is dat een afname van 0,9% (-35 uitkeringen). Dat is iets meer dan de landelijke daling van 0,7%. Ook ten opzicht van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De regionale daling is 21,7%, oftewel 1.079 uitkeringen. Deze afname is groter dan de landelijke daling over het afgelopen jaar (-21,1%).

MEER WERK IN HORECA Weer en seizoen hebben in de horeca een sterke invloed op de behoefte aan personeel. Nu de wintermaanden voorbij zijn, zorgt dit voor meer werk in de horeca. In Rivierenland zijn er 4 duizend banen in de horeca. Door de banengroei ontstaan er ook personeelstekorten. Zo is er veel vraag naar koks en medewerkers in de bediening. Zij vinden dan ook bovengemiddeld vaak binnen een jaar weer werk vanuit de WW-uitkering.

LEERWERKROUTE HORECA In de regio Rivierenland loopt een leerwerkroute om kandidaten te begeleiden richting werk in de horeca. Met behulp van ESF gelden kunnen kandidaten zich oriënteren op geschikt werk. Zodoende zijn er momenteel vier kandidaten gestart in een werktraject bij een van de deelnemende horecaondernemers in de regio.