WW in Rivierenland over het afgelopen jaar gedaald

GELDERMALSEN Eind oktober telde Rivierenland 5.166 WW-uitkeringen. Dat zijn er 0,8% meer dan aan het begin van die maand. Vergeleken met een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen 4,4% lager. Landelijk steeg de WW juist over het afgelopen jaar, met 0,4%.

Wanneer we kijken naar de sectoren waarin de mensen werkten voor dat zij WW kregen, dan zien we kleine verschillen.

Het aantal WW-uitkeringen van mensen die in de handel hebben gewerkt, is in oktober met 2,5% gestegen. Deze stijging zien we vooral terug in de groothandel. Het aantal WW-uitkeringen uit de detailhandel bleef gelijk.  Vergeleken met een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen uit de handel 7,5% lager. De detailhandel en groothandel profiteren van het economisch herstel en verbeterende consumentenvertrouwen.

Het aantal WW-uitkeringen van mensen die in de horeca hebben gewerkt, is in oktober vrijwel gelijk gebleven. Meestal stijgt het aantal WW-uitkeringen in de horeca in deze tijd van het jaar bij het aflopen van het horecaseizoen. Vergeleken met een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen wel hoger (+22%), terwijl dat in heel Gelderland met 5,2% is gedaald.