WW in Rivierenland verder gedaald

GELDERMALSEN Het aantal WW-uitkeringen in heel Gelderland is in maart verder gedaald tot 55.100. Dat zijn er 1.275 minder dan een maand eerder en bijna 1.000 minder dan een jaar eerder.

De daling in het aantal WW-uitkeringen is vooral het gevolg van het aanhoudende economische herstel, wat wordt versterkt door aantrekkend seizoenswerk. De WW daalt in de meeste sectoren en blijft in andere vrijwel gelijk, echte stijgingen zijn er niet.

Na drie maanden van stijging is aantal WW-uitkeringen in Rivierenland in maart weer gedaald. Eind maart telde Rivierenland 5.635 WW-uitkeringen. Dat zijn er 222 minder dan eind februari en precies het aantal waarmee de WW in december 2014 steeg. De daling van de WW zet in Rivierenland een maand later in dan in de overige Gelderse regio's. De daling is met 3,8% in Rivierenland wel flink groter dan landelijk (-2,6%). Van de Gelderse regio's vertoont Rivierenland samen met de Achterhoek in maart de sterkste daling van de WW.

Ook vergeleken met maart vorig jaar is het aantal WW-uitkeringen per saldo sterk gedaald: -4,8%. Dat is sterker dan de daling in heel Nederland (-2,4%) en in heel Gelderland (-1,7%).

De daling van het aantal WW-uitkeringen zien we in de meeste sectoren terug. Zelfs het aantal WW-uitkeringen van mensen die voor hun werkloosheid werkzaam waren in de sector zorg & welzijn is in maart per saldo gedaald. Verder zien we bijvoorbeeld de WW in de industrie, bouw en uitzendwezen in maart verder dalen.

De enige sector waar de WW in maart niet daalde of op gelijk niveau bleef, is vervoer en opslag: daar steeg de WW in maart per saldo met 15 uitkeringen tot 420.